Tietoisku: Hampurin satama numeroissa

Posted by redaktion

Pfaff International GmbH:n laivausosaston tiimi listaa tänään Hampurin sataman vaikuttavat luvut ja faktat:

Hampurin satama on Pohjois-Euroopan tärkein ja samalla yksi maailman tärkeimmistä satamista. Avomeri- ja sisävesilaivoja sekä risteilyaluksia eri puolilta maailmaa saapuu Hampuriin päivittäin. Sataman tilastot ovat vastaavan vaikuttavat. Eikä ihme, sillä Hampurin satama työllistää yli 23.000 ihmistä. Enenevissä määrin myös matkailu kasvattaa osuuttaan sataman luvuissa.

Sisältö

  • Laivaustiimi Pfaff International GmbH:lla tiivistää Hampurin sataman faktat
  • Merilaivaliikenne yhdistää Hampurin maailmaan
  • Hampurin satama ja sisävesilaivaliikenne
  • Matkalle risteilyaluksella
  • Laivaustiimi Pfaff International GmbH:lla
  • Kanssamme rahtisi tulee turvallisesti ja varmasti perille. Ota yhteyttä laivausosastoomme Pfaff International GmbH:lla.

Laivaustiimi Pfaff International GmbH:lla tiivistää yhteen Hampurin sataman faktat

Hampurin satama sijaitsee suoraan vapaan ja hansakaupungin sydämessä. Se on vuorovesisatama, joka avattiin jo vuonna 1189. Sataman juuret tosin ulottuvat peräti 9.nnelle vuosisadalle. Tänään satama-alue kattaa noin 7.200 hektaaria. 1. lokakuuta 2005 perustettu „Hamburg Port Authority“ operoi satamaa ja sen yhteensä 1.800 työntekijää. Vuoden 2017 lukujen mukaan Hampurin satama on Rotterdamin ja Antwerpenin satamien jälkeen kolmanneksi suurin merisatama.

Hampurin satama on yhtä tärkeä kuljetettavien tavaroiden varastona tai paikkana, jossa laivoja kunnostetaan ja kastetaan. Laivarakennus on tosin menettänyt lähes kokonaan merkityksensä Hampurissa 1960-luvun jälkeen. Hampurin sataman merkitys nähtävyytenä matkailijoille on sen sijaan kasvanut ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita, jotka satamakierrosten aikana tutustuvat sataman toimintaan ja ihailevat sen valtavaa kokoa. Yksittäisiin kohokohtiin satamassa kuuluvat niin lautat, hinaajat sekä rahtia tuovat ja vievät laivat.

Merilaivaliikenne yhdistää Hampurin maailmaan

Maailmanlaajuisesti yli 800 satamaa yli 150: ssa maassa vastaanottavat laivoja, jotka tulevat Hampurista. Näin saksalaisten laivayhtiöiden rinnalla myös lukuisat kansainväliset laivayhtiöt ovat avanneet eurooppalaisen keskustoimistonsa Hampuriin. Myös hampurilaiset pankit hyötyvät sataman läheisyydestä ja laivojen rahoittaminen on heidän vahvuutensa.  Kansainvälinen, Yhdistyneiden Kansakuntien merioikeustuomioistuin on samoin Hampurin satamassa, lukemattomien muiden palvelutarjoajien ohella, jotka kaikki ovat tekemisissä merenkulun kanssa.

Hampurin satama ja sisävesilaivaliikenne

Saksassa vain Duisburg:n sisävesisatama voidaan nähdä tärkeämpänä kuin Hampurin vastaava satama. Noin 130.000 TEU:ta (lyhennys Twenty Foot Equivalent Unit – sanasta, joka vastaa 20‘ – ISO-konttia) lastataan Hampurissa sisävesilaivoihin, jotka jatkavat Elbe-jokea ja siitä johtavia kanaaleja pitkin sisämaahan. Tämä tarkoittaa noin 12 miljoonaa tonnia tavaraa, josta suurin osa päätyy Hannoveriin ja Hannoverin lähelle, Berliiniin, sekä aina Tšekkiin asti. Yhteensä 12% Hampurista lähtevästä sisämaan liikenteestä lastataan jokia ja kanaaleja kulkeviin laivoihin. Myös sataman sisäisessä liikenteessä pienemmät sisämaalaivat ovat korvaamaton apu, kun tavaroita viedään varastolta toiselle.

Matkalle risteilyaluksella

Risteilyalukset ovat vuodesta 2006 lähtien vieraana Hafen City:n, Altona:n sekä Steinwerder:n terminaaleilla. Laivamatkustajat saapuvat ja lähtevät Hampurista jatkaakseen matkaansa seuraavaan satamaan, joka voi olla Kanarian Saarilla tai vaikkapa New York:ssa. Suuret risteilijälaivat houkuttelevat Hampuriin myös tuhansia utelijaita, joista kaikki eivät itse ole vielä käyneet risteilyllä.

Laivaustiimi Pfaff International GmbH:lla

Me olemme kansainvälisesti toimiva huolintayritys, jonka tavoitteena on löytää sopiva ja kannattava ratkaisu jokaiselle logistiselle haasteelle. Miten me pystymme tähän? Ennen kaikkea vahvalla alan tuntemuksella, vuosien kokemuksella ja vaatimuksella itsellemme, että ylitämme asiakkaamme odotukset. Sinun logistiikka huolesi saa meiltä jakamattoman huomion ja löydämme Sinulle sopivan ratkaisun tarkalla työllämme. Voit siis huoletta jättää tehtävän meidän hoidettavaksemme!

Tuomme rahtisi perille luotettavasti ja turvallisesti. Ota yhteyttä meihin Pfaff International GmbH:lla.

Schreibe einen Kommentar