High cube (magas falú) száraz áru konténer- röviden!

Posted by redaktion

A sima, sztenderd konténer maximum 2,591 méter magas. A high cube (magas falú) konténert nevezhetnénk akár a “nagytestvérként” is, hiszen ahogy a nevében is szerepel, magasabbra tervezték. Nagyon gyakran “HQ (High quantity)” konténernek is hívják, mert nagyobb mennyiséget szállíthatunk vele, mint a sztenderd konténerrel. Mindegy, hogy a high cube konténerről, vagy a kisebbik tesvéréről beszélünk, mindkettő kialakításánál ügyeltek arra, hogy mind kamionnal, mind pedig hajóval vagy vonattal világszerte könnyen, gond nélkül szállítható legyen.

Érdekességek a High cube (magas falú) száraz áru konténerről

A magas falú konténer is hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a sztenderd, kisebbik “testvére”. Az alapvető különbség a magasságnál vehető észre, hiszen 2,591 helyett, 2,896 magas. A hossza általában 40 láb, de 45 lábas változat is gyártásra kerül. A tartóoszlopokon észrevehetőek a szállítmány biztosítására beépített tartó gyűrűk, amik 1000 kg terhelést is kibírnak. Ez mellett nagyon sok “high cube” rendelkezik a konténer ajtó oldali részén egy ú.n. mélyedéssel, aminek a célja, hogy esetleg még nagyobb magassággal rendelkező árukat is lehessen szállítani. Ideális esetben ez a magasság megközelitőleg 2,70méter.

 

Összegzés: a sztenderd konténer 8 láb és 6 coll magas (2,59m). A high cube konténer ezzel szemben 9 láb, és 6 coll (2,90m). Ez által sokkal több áru tölthető a konténerbe, és mint említettük, kisebb „testvéréhez“ hasonlóan világszerte mind szárazföldi, mind pedig vízi szállításra alkalmas.

 

Pfaff Logistik – Szakértők a nemzetközi szállítmányozásban!

Mi, a Pfaff Logistik csapata, egy globálisan müködő szállítmányozó cég vagyunk. A mi feladatunk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk az Ön személyre szabott, egyéni kívánságainak. Sok éves tapasztalatunk, és a mindig megújuló kihívások leküzdése során pontosan ezt érjük el. Győzödjön meg erről saját maga, bármilyen kérdésben szívesen állunk a rendelkezésére.

2018 szeptember 1-je óta Németországra is érvényes: Kártevő mentes „Down Under“ hajózás

Schreibe einen Kommentar